Vegetabilske Basis Olier

Vegetabilske olier er flydende fedtstoffer, der er blevet fremstillet ved at presse forskellige plantedele. Noget så almindeligt som olivenolie er en vegetabilsk olie, men også både avocadoolie og hampeolie er eksempler på vegetabilsk olie.

Hos Hedenhus finder du mange forskellige vegetabilske basis olier, der hver især kan noget lidt forskelligt. Du kan med fordel læse nærmere på de forskellige olier, hvis du har interesse i at finde lige netop den olie, som du står og mangler. Deres vegetabilske olier kan bruges som basis eller som bæreolier, og så har de et bredt udvalg, der udelukkende består af olie i god kvalitet.

Hybenkerneolie

En mindre almindelige vegetabilsk olie er hybenkerneolien. Denne bruges ikke i madlavning, som olivenolien og avocadoolien gør, men derimod i hudplejeprodukter, som ansigts- og kropsolie, massageolie, hårolie og så videre.

Hybenkerneolie har en stor mængde essentielle fedtsyrer, hvorfor den bruges i hudplejeprodukter til tør og irriteret hud. Den er også god, hvis du har fået en forbrænding i solen, eller hvis du har ar eller strækmærker, du ønsker at gøre mindre tydeligere. Du bør dog ikke bruge den, hvis du har tendens til akne, da den muligvis kan have en negativ effekt på netop det.

Hybenkerneolie er ikke farligt, og du kan bruge det i ufortyndet tilstand. Dog bruges den primært direkte på huden i en 10% blanding, da det mindsker den klæbrighed, den kan medføre.

Hos Hedenhus kan du finde en samling af forskellige opskrifter på kosmetik, der indeholder hybenkerneolie. Hvis du har interesse i at eksperimentere med din egen hjemmelavede kosmetik, kan det være et godt sted at starte. Alle produkterne her er af høj kvalitet til en god pris.

Et stort udvalg af forskellige olier

Som sagt har Hedenhus et stort udvalg af forskellige olier, hvoraf de fleste egner sig til brug på huden eller i håret. Derudover egner nogle sig yderligere til madlavning, og nogle egner sig også til aromaterapi.

Foruden at tilbyde salg af de mange forskellige olier, så finder du også en række forskellige opskrifter på kosmetik, hvori de forskellige olier indgår. Det kan være en billigere løsning, særligt hvis du vælger at bruge den samme olie til flere forskellige kosmetikprodukter. I nogle tilfælde kan det også være en bedre løsning, da du kan lave en mere specifik sammensætning af produkter, der er tiltænkt lige netop din hud. Dog er det jo mere tidskrævende, end hvis du blot køber et færdigt produkt i en butik.