Spar penge på varmregningen med efterisolering

Det er de færreste af os, der siger ’nej tak’ til en god mulighed for at spare penge. Der er nemlig flere, der har et hårdt trængt budget, og med de nuværende prisstigninger på alt fra fødevarer og brændstof til el og varme, kan det godt betale sig at kigge efter besparende alternativer.

Og især når det kommer til varmeregningen, kan der være penge at hente. Her er der nemlig i flere tilfælde tale om en af hjemmets store syndere.

Lyder det spændende, så skal du måske kigge på mulighederne for efterisolering.

Når du gerne vil undgå varmetab

Med hvad koster efterisolering, tænker du nok.

For selvom der kan være en besparelse at hente efterfølgende, skal det også økonomisk kunne svare sig at få arbejdet gjort. Du skal således i den nærmeste fremtid kunne mærke en gevinst.

Dog er det et spørgsmål, der er næsten umuligt at besvare, idet der her er mange faktorer, der spiller ind. Det har for eksempel noget at gøre med arealet af din bolig, den måde, den er isoleret på nu samt hvilket tag, vinduer og døre, du har.

Alle disse ting spiller nemlig en rolle ift., hvor mange mm. indblæsning af efterisolering, du behøver for at opnå den maksimale effekt, når du gerne vil undgå et varmetab.

En investering i fremtidens budget

Du skal dog gøre dig det klart, at der med efterisolering er tale om en investering. Det er en investering i fremtiden og dermed i dit fremtidige budget. Du bør derfor ikke forvente en gevinst allerede efter et år eller to, men indstille dig på længere udsigter. En tommelfingerregel lyder på knap 10 år.

For at få en specifik pris på efterisolering af dit hjem, bør du kontakte et firma nær dig, der kan lave en udregning ud fra din bolig og dine ønsker til isolering.