Hvordan kan du forbedre din kæledyrs sundhed med foder?

De fleste kæledyrsejere ved, at det er vigtigt at fodre deres kæledyr med et sundt og nærende foder. Kæledyrenes sundhed afhænger i høj grad af, hvilket foder de får, og derfor er det vigtigt at sørge for, at det foder man giver dem indeholder alle de nødvendige vitaminer og mineraler. I denne artikel vil vi give dig en række gode råd til, hvordan du kan forbedre din kæledyrs sundhed med foder.

Sundt foder kan forebygge sygdomme hos dit kæledyr

For at forebygge sygdomme hos dit kæledyr, er det vigtigt at holde et godt øje med dens helbred. Dette betyder ikke kun, at du skal tage den med til dyrlægen jævnligt, men også selv være opmærksom på dens adfærd og udseende. Hvis du bemærker noget mistænkeligt eller unormalt, skal du straks tage kontakt til dyrlægen.

Derudover er det også vigtigt at sørge for et godt immunforsvar hos dit kæledyr. Dette kan du gøre ved at give den en sund og varieret kost, samt sørge for at den får motion nok. 

Se her udbuddet af sundt foder, kosttilskud og medicin til kæledyr hos medpets

Hvis du har en hund eller en kat, så husk desuden at vaccinere dem mod de almindelige dyresygdomme.

Kosttilskud til kæledyr: Hvad er det, og hvilke skal man bruge?

Udover godt foder, kan kosttilskud til dit kæledyr være en god idé, for at de får et ekstra tilskud af næringsstoffer; både vitaminer, mineraler og aminosyrer. 

De fleste dyrlæger anbefaler at give kosttilskud til kæledyr kun, hvis der er et specifikt behov for det. Hvis du overvejer at give dit kæledyr et kosttilskud, bør du rådføre dig med dyrlægen.

Medicin til kæledyr

Hvis dit kæledyr trods vacciner, sundt foder og kosttilskud alligevel har fået helbredsproblemer, findes der medicin. 

Kæledyrsmedicin er et emne, der er meget vigtigt at forstå, hvis man har kæledyr. Det er vigtigt, at du sørger for at give dit kæledyr den rigtige medicin, hvis det bliver sygt. Inden du køber medicin, er det derfor en god idé spørge spurgt din dyrlæge til råds, så du er sikker på, at dit kæledyr får den rigtige behandling. 

Har dit kæledyr tendens til at blive urolig, for eksempel af fyrværkeri eller hvis du flytter, så kan du få beroligende produkter til det.

Dit kæledyrs sundhed er vigtigt at tage hensyn til, og det er dit ansvar at give dit kæledyr det bedste liv muligt. Sundt foder, kosttilskud og ordentlig medicin er gode steder at starte.