Har du været sød ved din smartphone i dag?

Er du en helt almindelig dansker? Hvis ja, så er der sandsynlighed for, at du har en mobiltelefon inden for rækkevidde. Særligt smartphones er populære blandt alle aldersgrupper, da det i praksis er en lille håndholdt computer med kamera og internetforbindelse. I dag surfer vi, shopper, læser, ser film, tager billeder og optager film med den lille flade telefon med den forbløffende gode skærmopløsning.

Den kan rigtig meget sådan en moderne mobiltelefon. Den er typisk ikke hel billig at anskaffe sig, og fordi vi bruger den som vi gør, så rummer den en masse personlige, og måske vigtige, informationer. Det kan være billeder, betalingskortoplysninger og meget mere. Derfor bør du passe godt på den og sørge for, at den er i topform.

Er den nu også helt opdateret?

Reparation af iPhone og andre mobiltelefoner kan være en nødvendighed, hvis der eksempelvis opstår tekniske problemer eller frontglasset er revnet. Men en velfungerende smartphone skal også vedligeholdes på andre måder. Du skal blandt andet huske at opdatere styresystemet samt de forskellige apps, som er installeret på mobilen. Manglende opdateringer kan nemlig påvirke funktionaliteten og ikke mindst sikkerheden. Heldigvis kan en smartphone minde dig om, at nu er der en ny opdatering klar, så du bare skal huske at sige OK.

Tilpas dine apps

En anden fornuftig måde at holde mobilen i topform på er ved at gennemgå alle de mange applikationer. Skal du ikke bruge dem, kan du roligt sætte dem på pause. Samtidig kan du vælge at forhindre dem i at tilgå dine data og funktioner unødvendigt. Du kan desuden med fordel jævnligt rydde op i billeder og beskeder for at frigøre lagerplads. Når det kommer til at bestemme over de forskellige apps, må du gerne være lidt paranoid. Du opnår nemlig den største persondatabeskyttelse ved ikke bare at lade applikationerne gøre, som de vil.