Har du hørt om multifokale linser? Hvis ikke, så kig med her

Dårligt syn er et meget udbredt handicap på en enormt stor del af verdens befolkning. I hvor stor en grad, man er plaget af det, afhænger også fra person til person, men det er unægteligt et handicap, som mange lever med hver dag, og kræver en del tilpasning og tilvænning. Der findes heldigvis et hav af værktøjer, som gør det nemt at leve med, hvoraf du vil blive klogere på en bestemt type kontaktlinse her.

Kontaktlinser er især praktiske for den fysisk aktive

Hvad enten du er flittig brillebruger eller er erfaren i hver morgen at sætte kontaktlinser i øjnene, kunne multifokale linser blive din nye bedste ven, når det kommer til synsregulering. Generelt er kontaktlinser et super praktisk valg, da disse klæber til dine øjne, hvorved du ikke skal tænke over, at dine briller støder ind i noget, eller er i vejen, når du er i gang med hverdagens gøremål. Specielt hvis du dyrker meget sport, eller på anden måde er fysisk aktiv, er det altid rart ikke at skulle frygte en flyvende bold, som på ingen tid, vil slå brillerne af dig.

En linse, som både virker på lang- og nærsynethed

Lige præcis de multifokale linser er primært tiltænkt dem, som både lider af nær- og langsynethed. Dette bliver specielt et problem, når man når en bestemt alder, og ikke længere kan læse SMS’er, når man har sine kontaktlinser i. Disse linser korrigerer altså både for det ene og andet synshandicap. De er dog ikke for alle, da nogle har svært ved at tilpasse sig multifokale linser. Dette er specielt, hvis din hornhinde er formet anderledes end gennemsnittet eller hvis du har brug for en meget stærk recept på linser. Det er altså en god idé at snakke med din optiker, inden du træffer dit endelige valg om kontaktlinsetype.