Gode foderhække til kvæg er med til at forbedre fodringsprocessen

Dine kvæg skal have rigeligt med mad i løbet af dagen. Mange kvæg bruger flere timer med hovedet i fodertruget, da de har brug for masser af energi og næring. Derfor er det vigtig, at dyrene altid har adgang til en foderhæk til kvæg enten på marken eller i stalden.

Mange forskellige dyr nyder godt af en foderhæk. Kalve, køer og heste har for eksempel meget gavn af, at have en foderhæk tilgængelig med græs, halm eller andet, som de kan spise sig mætte i.

Dan Egtved er en af de foretrukne leverandører af fodringsløsninger til marken og stalden, og deres sortiment af smarte foderhække til kvæg passer til alle behov.

Hvad er en foderhæk til kvæg?

En foderhæk til kvæg er noget, som bruges af landmænd over hele Danmark, som holder kvæg. Fodertrug- og hække er nødvendige for, at ens dyr altid kan trives og spise sig mætte i løbet af dagen. Store kvæg har brug for masser af mad, og som landmænd har man sjældent tiden til at fodre igen og igen.

Derfor bruger man foderhække til kvæg, som dyrene nemt kan komme til. Foderhække er store robuste trug, som er skabt til at kunne stå udenfor og holde til de barske vejrforhold. De er også store nok til at kunne indeholde masser af foder, så dine kvæg ikke løber tør.

Forskellige former for foderhække

Hos Dan Egtved finder du mange forskellige former for foderhække til kvæg. Nogle er firkantede med fanggitter eller plader, mens andre er runde og gør brug af, hvad man kalder “kirkestole”. Dit valg af foderhæk til kvæg afhænger af, hvad for nogle kvæg du holder.

Nogle dyr har det med at overspise, hvis de har for let adgang til maden, derfor adskiller man gerne foderhækken med plader eller gitter, så det tager længere tid for dyret at spise.

Kvægende skal også helst ikke komme til at forstyrre hinanden under fodringen, derfor er opdeling af truget en god ide, så de kan få en rolig spiseoplevelse.

Fordele ved at bruge foderhække til kvæg fra Dan Egtved

Med en foderhæk sørger du for, at dine dyr altid får den rette mængde foder. Ydermere øger det effektiviteten på din arbejdsplads, hvor du hurtig og nemt kan sørge for mad til dyrene. Foderhække er også gode til at reducere spild af foder, da kvæget kun får adgang til netop den mængde, de har brug for.