Giv din gamle sofa en overhaling

Er en pallesofaen ikke lige det, du gik og drømte om, og har du allerede en brun sofa, som du nyder at tilbringe mange timer i, kan du sagtens også give din gamle sofa et nyt look. Afhængigt af hvilket stof sofaen er betrukket med, er der flere muligheder at vælge imellem.

Motiver og mønstre

Er din sofa for eksempel lavet af læder, er det lige til! Smut ned hos den lokale isenkræmmer eller over i en malerbutik og anskaf dig forskellige malerfarver, som egner til at læder. Herefter kan du tage en kuglepind og begynde at tegne mønster og figurer på sofaen.

Fat dernæst malerpenslen og begynd at dekorer din lædersofa, præcis som du godt kunne tænke dig det – her er det altså kun fantasien, der sætter grænser. Hvis du ikke er den fødte maler, gør det ikke spor. Du kan finde masser af inspiration online, og finder du et motiv, som du gerne vil dekorere din sofa med, kan du printe motivet og tegne motivet efter på din sofa.

Ompolstring af din gamle sofa

Du kan også vælge at ompolstre hele sofaen. Hvis du ikke er bange for udfordringer, kan det sagtens lade sig gøre, at du løser opgaven selv. Lyder dette dog som lidt af en mundfuld, findes der en masse firmaer, som gør arbejdet for dig.

De fleste sofaen er ganske nemme at ompolstre, og det behøver heller ikke at koste en formue. Vælger du at ompolstre sofaen, kan du samtidigt også helt selv vælge, hvilket mønster eller hvilke farver, sofaen skal have.

Det kan være en vanskelig opgave at vælge den helt rigtige sofa til sit hjem. Der findes nemlig tonsvis af modeller, farver, forhandlere og priser. At erhverve sig en ny sofa kan være enormt skønt og berigende, men selvom en sofa naturligvis både skal være lækker og funktionel, så skulle den helst også gerne være pæn at kigge på. Sofaen optager trods alt ganske meget plads i hjemmet, og derfor skal sofaen give mening for dig og din familie på mere end én måde.

Der er lige så mange sofaer, som folk er flest, hvilket ikke gør opgaven just nemmere. Måske kalder dette på et familieråd, hvor I samles om spisebordet, og gør jer nogle grundige overvejelser om, hvad en ny sofa skal og ikke skal kunne. Frem med papir og blyant, og ned i kælderen for at støve det gamle målebånd op. Det er tid til at finde en sofa med plads til hele familien!