Du bør reparere din telefon

Rigtig mange danskere har i dag en smartphone, og mange af os kan slet ikke undvære den. Desværre er det ofte et sårbart elektronisk apparat, der let går i stykker, hvis ikke du behandler det med omtanke. Især mobilskærmen er skrøbelig, hvilket du allerede ved, hvis du har været så uheldig at tabe din mobil. Skærmen kan også blive ridset og skrammet af at ligge i eksempelvis tasken eller i en lomme sammen med andre genstande. Du kan beskytte telefonen ved at anvende et cover, ekstra glasbeskyttelse og lignende. Det er bare ikke altid nok til rede den, hvis du taber den på gaden eller i vandpytten på skovstien.

Måske ser du en defekt smartphone som en god undskyldning til at købe en ny, men faktisk er der flere grunde til at reparere den i stedet, hvis muligt.

En reparation kan spare dig penge

Rundt om i de danske byer kan du finde firmaer og butikker, der tilbyder telefonreparation. Bor du på Sjælland kender du måske Telerepair? Bare for at nævne et eksempel. En reparation af din mobiltelefon, udskiftning af glas, isætning af nyt batteri med mere kan ofte ske, mens du venter. Desuden vil udgiften herved typisk være lavere, end hvis du købte en helt fabriksny smartphone.

Begræns ressourceforbruget

Det er dyrt i kostbare ressourcer at producere en smartphone, så ved at vente med at kassere den gamle før det er absolut nødvendigt, hjælper du med at begrænse vores samlede ressourceforbrug. Det er derfor mere miljøvenligt at få foretaget en reparation i stedet for ”bare” at købe en ny model.

Du kan også af økonomiske og miljøvenlige hensyn vælge at købe en ”ny” brugt mobiltelefon næste gang den gamle ikke kan fikses. Samme ”grønne” tankegang er fornuftig, ikke bare når det gælder smartphones, men også når det kommer til tablets, computere, blu-ray afspillere og meget andet elektronik.