Disse frugter er mest almindelige i Danmark

I Danmark er der forskellige typer af frugt, som er særligt populære og udbredte i den danske befolkning. Selvom vores vejrforhold ikke altid er optimale for dyrkning af frugttræer og buske, kan vi alligevel glæde os over et varieret udvalg af lækre typer frugt.

Æbler er et hit i Danmark

En af de mest almindelige typer frugt i Danmark er æbler. Æbler dyrkes i mange områder i landet og har i årtier været en del af danskernes kostvaner. Det menes, at det første dyrkede æbletræ i Danmark blev plantet i Sønderjylland i 1300-tallet. Siden da er der kommet mange forskellige arter til landet, såsom Ingrid Marie, James Grieve, Elstar og mange flere. Æbler kan bruges i et utal af madretter, lige fra saucer til desserter og salater. Derudover kan de også nydes som de er eller bages til adskillige lækre snacks.

En anden frugt, som danske hjem ikke kan undvære, er pærer. Pærer har været dyrket i Danmark i mange århundreder og anses for at være en af de ældste typer frugt i landet. De kendteste danske sorter er Gråpære, Grev Moltke og Conference. Derudover er der også andre varianter, som kan dyrkes i de forskellige dele af landet. Pærer kan spises som de er, ristede, bagte eller i kager og tærter. De er rige på en masse gode ting. Et godt motto er: “En pære om dagen, holder doktoren langt væk”.

Danskerne elsker også bær

Bær er også meget udbredte i Danmark. Jordbær anses for at være en af de mest populære bær i landet. De er søde og saftige, og er elsket af både store og små. Jordbær dyrkes på forskellige gårde næsten i hele landet fra midt i juni til midt i august. Derudover kan blåbær også findes i de danske skove. De små lækre blå bær er rige på kalium og kan bruges i salater, smoothies eller i yoghurt. I nogle år kan der også findes vilde hindbær og brombær i naturen, som er endnu en velsmagende bær.

En anden almindelig frugt i Danmark er kirsebær. Kirsebær er saftige, søde og foretrukne af mange danskere. Der er flere sorter, herunder de kendte ‘Skejby-kirsebær’ og ‘Sandkassekirsebær’. Kirsebær kan spises friske, men er også populære i cocktail- og kageopskrifter. De har også en række sundhedsmæssige fordele, såsom at de kan sænke blodtrykket og mindske inflammation.

Endelig er det værd at nævne citrusfrugter, som appelsiner, citroner og limefrugter, som desværre ikke dyrkes i Danmark. Men de er stadig populære og udbredte frugter, som er nemme at købe i supermarkeder. Appelsiner er særligt en populær frugt i vinterhalvåret, da de er rige på askorbinsyre og kan styrke immunsystemet.

Alt i alt, er der et rigt udvalg af lækre typer frugt i Danmark. De kan bruges som en del af vores daglige kost og kan også give en nærende frugt i løbet af dagen. Så gå ud og nyd den frugtrige danske natur!