Dette skal du vide, inden du renoverer badeværelset

Badeværelset er ét af de mest komplicerede rum at renovere i dit hjem. Du skal have styr på rørledninger samt vælge de rigtige materialer, så der ikke kommer fugt i rummet. I denne oversigt får du et overblik over de vigtigste beslutninger i forbindelse med en renovation af badeværelset.

De rigtige fliser

Det er et større arbejde at renovere badeværelset og kan involvere alt lige fra ny håndvask til nye vinduer. Ét af de vigtigste valg som du skal træffe, vedrører fliserne i dit nye badeværelse. På grund af den store mængde fugt, som bliver skabt i et badeværelse, er det vigtigt lægge fliser på gulvet og gerne på væggene. Der er masser af forskellige fliser at vælge imellem og hver flise skaber et helt særligt udtryk. Du kan f.eks. vælge de rektangulære hvide fliser for et klassisk udtryk. Du kan også gå med mørke granitfliser, som giver et ultramoderne og stilrent udtryk. Hvis du gerne vil være sikker på, at fliserne bliver lagt ordentligt, så kontakt en professionel, som tilbyder Lokalt flisearbejde nær dig.

Hvor sidder rørene?

Dine muligheder for renovation af badeværelset afhænger i høj grad af rørledningerne i rummet. Det betyder, at det kan være svært at ændre på det overordnede layout i forhold til placering af håndvask, toilet og bruseniche. Du kan ændre på det, men det er en stor opgave, som kræver meget tid at ordne.

Brusenichen

Når det kommer til brusenichen, har du mange muligheder at vælge imellem. Du kan vælge det klassiske badeforhæng, som er den klart nemmeste og billigste løsning. Hvis du ikke kan lide følelsen af et vådt badeforhæng på din hud, kan du også vælge en glasplade. Den er nem at rengøre og fylder heller ikke meget i badeværelset. Hvis du har nok plads, kan du også bygge en solid væg som afskærmning.