Bliv godt klædt på til oktoberfesten

Skal du til oktoberfest i år? I så fald har du sikkert allerede gjort dig nogle tanker om, hvad du skal have på. Det betyder i virkeligheden ikke noget, om du skal til den ”rigtige” oktoberfest i München, eller om du skal til en temafest med oktoberfest på menuen. Uanset hvad skal du nemlig bare sørge for at få en god fest og hygge dig så meget som muligt. Men festlighederne bliver naturligvis lidt sjovere, hvis du er godt klædt på. Du kan for eksempel anskaffe dig en flot tyrolerkjole.

Det rigtige tøj

Oktoberfest er naturligvis kendt for, at der serveres øl, men hvis der er noget andet, man kan kende festivalen på, så er det det specielle tøj. Du har garanteret set billeder af en flot oktoberfest kjole eller hoser, og disse kan også blive dine. I dag er der masser af steder, hvor du kan købe dig en tyrolerkjole til en god pris. På den måde kan den dejligste oktoberfest kjole sagtens blive din, når du skal afsted til fest. Det er bare at tage din tyrolerkjole på og komme afsted.

Hvorfor holder man oktoberfest?

Når du har fået din oktoberfest kjole, er det måske også meget sjovt at høre lidt om, hvorfor man fejrer oktoberfest. Den første oktoberfest blev nemlig allerede afholdt i 1810 for at fejre prins Ludvig og prinsesse Therese. I dag holder man ikke længere arrangementet for at fejre de kongelige, det er derimod blevet en stor folkefest, som forløber over længere tid. Faktisk varer festen i München hele 16 dage og løber fra midten af september til starten af oktober. Heldigvis afholdes der også andre oktoberfester, så du behøver ikke tage hele vejen til Tyskland for at få luftet din tyrolerkjole. I Danmark kan du også nemt finde fester med dette tema.