Alt du bør vide om varmepumper

En varmepumpe er en effektiv og økonomisk måde at varme dit hus op på. Men det er ikke altid nemt at finde ud af, hvilken varmepumpe der er den rigtige til netop dit hus.
Her får du derfor en introduktion til nogle af de mest populære typer af varmepumper, så du kan få et overblik over, hvad der findes på markedet.

Luft-til-luft

En luft-til-luft varmepumpe er den type varmepumpe, der er mest udbredt i Danmark. Denne type varmepumpe er alsidig og kan anvendes til at varme og køle et hus.
En luft-til-luft varmepumpe fungerer ved at pumpe varmen fra den ene luft til den anden. Altså ved at den tager varme fra den omgivende luft og overfører den til luften indenfor. På den måde kan den varme luften indenfor op på en mere effektiv og energieffektiv måde. Samtidig kan den også køle luften ned på en varm sommerdag. Varmepumpen kan enten placeres på væggen eller i loftet, og den er forbundet til husets ventilation. Du kan bl.a. købe en varmepumpe hos Scanheat.

Luft-til-vand

En luft-til-vand varmepumpe fungerer på samme måde som en luft-til-luft varmepumpe. Den pumper varmen fra den ene luft til den anden, men i stedet for at bruge varmen til at varme luften i huset, så bruger den varmen til at varme vandet i huset.
En luft-til-vand varmepumpe kan derfor anvendes til at varme huset, men den kan også anvendes til at varme vandet i huset.

Hvad skal du vælge?

Hvilken af disse to varmepumper du skal vælge, afhænger af dit forbrug og dit behov. Der er ikke en af dem, der er bedre end den anden. Men hvis du har behov for at varme hele huset op og gerne vil have den mest effektive løsning, så skal du købe en jordvarme varmepumpe. Hvis du derimod gerne vil have en billigere løsning, der er nemmere at installere, så skal du købe en luft-til-luft eller luft-til-vand varmepumpe.